LINUX.ORG.RU
ФорумAdmin

Не устанавливается lm-sensors

 


0

1

Здравствуйте. Помогите пожалуйста разобраться. Пытаюсь установить на сервер(Debian 4.4) lm-sensors. При установки нет ошибок. Ошибки появляются, когда выполняю команду sensors-detect:

sensors-detect
# sensors-detect revision 5984 (2011-07-10 21:22:53 +0200)
# Board: Gigabyte Technology Co., Ltd. 945P-S3

This program will help you determine which kernel modules you need
to load to use lm_sensors most effectively. It is generally safe
and recommended to accept the default answers to all questions,
unless you know what you're doing.

Some south bridges, CPUs or memory controllers contain embedded sensors.
Do you want to scan for them? This is totally safe. (YES/no):
FATAL:Module cpuid not found. 
Failed to load module cpuid.
Silicon Integrated Systems SIS5595...                       No
VIA VT82C686 Integrated Sensors...                          No
VIA VT8231 Integrated Sensors...                            No
AMD K8 thermal sensors...                                   No
AMD Family 10h thermal sensors...                           No
AMD Family 11h thermal sensors...                           No
AMD Family 12h and 14h thermal sensors...                   No
AMD Family 15h thermal sensors...                           No
AMD Family 15h power sensors...                             No
Intel digital thermal sensor...                             No
Intel AMB FB-DIMM thermal sensor...                         No
VIA C7 thermal sensor...                                    No
VIA Nano thermal sensor...                                  No

Some Super I/O chips contain embedded sensors. We have to write to
standard I/O ports to probe them. This is usually safe.
Do you want to scan for Super I/O sensors? (YES/no):
Probing for Super-I/O at 0x2e/0x2f
Trying family `National Semiconductor/ITE'...               No
Trying family `SMSC'...                                     No
Trying family `VIA/Winbond/Nuvoton/Fintek'...               No
Trying family `ITE'...                                      Yes
Found `ITE IT8718F Super IO Sensors'                        Success!
    (address 0x290, driver `it87')
Probing for Super-I/O at 0x4e/0x4f
Trying family `National Semiconductor/ITE'...               No
Trying family `SMSC'...                                     No
Trying family `VIA/Winbond/Nuvoton/Fintek'...               No
Trying family `ITE'...                                      No

Some systems (mainly servers) implement IPMI, a set of common interfaces
through which system health data may be retrieved, amongst other things.
We first try to get the information from SMBIOS. If we don't find it
there, we have to read from arbitrary I/O ports to probe for such
interfaces. This is normally safe. Do you want to scan for IPMI
interfaces? (YES/no):
Probing for `IPMI BMC KCS' at 0xca0...                      No
Probing for `IPMI BMC SMIC' at 0xca8...                     No

Some hardware monitoring chips are accessible through the ISA I/O ports.
We have to write to arbitrary I/O ports to probe them. This is usually
safe though. Yes, you do have ISA I/O ports even if you do not have any
ISA slots! Do you want to scan the ISA I/O ports? (yes/NO):

Lastly, we can probe the I2C/SMBus adapters for connected hardware
monitoring devices. This is the most risky part, and while it works
reasonably well on most systems, it has been reported to cause trouble
on some systems.
Do you want to probe the I2C/SMBus adapters now? (YES/no):
Using driver `i2c-i801' for device 0000:00:1f.3: Intel 82801G ICH7
FATAL: Module i2c_i801 not found.
Failed to load module i2c-i801.
FATAL: Module i2c_dev not found.
Failed to load module i2c-dev.

Now follows a summary of the probes I have just done.
Just press ENTER to continue:

Driver `it87':
  * ISA bus, address 0x290
    Chip `ITE IT8718F Super IO Sensors' (confidence: 9)

Warning: the required module it87 is not currently installed
on your system. If it is built into the kernel then it's OK.
Otherwise, check http://www.lm-sensors.org/wiki/Devices for
driver availability.

No modules to load, skipping modules configuration.

Понимаю, что

FATAL:Module cpuid not found.
говорит о том, что отсутствует модуль.
cpuid
Его я установил. А вот эти модули не получается. Как их подгрузить?:
FATAL: Module i2c_i801 not found.
Failed to load module i2c-i801.
FATAL: Module i2c_dev not found.
Failed to load module i2c-dev.

Ответ на: комментарий от Deleted

А, это «81'.. это вообще откуда, не очень уж старое:?

anonymous ()
Вы не можете добавлять комментарии в эту тему. Тема перемещена в архив.